FAQ

Ofte stillte spørsmål og svar

Hvor gammel må man være for å spille Yukigassen?
Aldersgrensen i spillet er 16 års alderskull, man er kvalifisert til å spille om man fyller 16 år innen utgangen av året. Aldersgrensen for arrangementene på Vardø Hotell (VM i Yukidans fredag og Yukinatt lørdag) og inngang til serveringsteltet utenfor arenaområdet er 18 år.  Ut over dette er det ingen aldersgrenser.

Hvor mange må man være på et lag?
Det er 10 spillere som står oppført på et lag7 spillere på banen + 1 kaptein på sidelinjen.
Det må minimum være 3 av hvert kjønn på banen.

Hvor stort skal flagget og flaggstangen være?
Lagets flagg skal være av tekstil. Det skal være 50 cm bredt og 1 m. langt. Flaggstangen skal være minimum 2 m. og maks 3 m.

Hva skjer om en spiller på laget ikke kan fortsette kampen?
På hvert lag skal det oppgis navn på alle 10 spillerne før turneringen starter.  Det er to reserver blant de 10 spillerne. Man kan ikke bruke andre spillere enn de som er registrert på laget ditt.  Bruker man andre spillere enn de som er oppgitt, blir laget diskvalifisert!

Hva skjer ved regelbrudd av lagmedlemmer?
Ved brudd på regler ved spillet og i arenaområder kan laget diskvalifiseres.  Hvert lag har sammen ansvaret for sine lagmedlemmer.  Hele laget kan bli straffet ved regelbrudd.

Hvordan får man informasjon under turneringen?
Det vil være en speaker i arenaområdet. I tillegg finnes det egne informasjonstavler på Festivalområdet med kampoppsett og program.  Resultatservice fås også på www.yukigassen.no.
Har du spørsmål kan du henvende deg til speaker/info-bua på festivalområdet.

Selges det mat i arenaområdet?
Det er flere steder på festivalområdet du kan få kjøpt mat og drikke.

Er det alkoholservering i arenaområdet?
Utenfor arenaområdet vil det være serveringstelt med salg av diverse drikke.
Som over alt ellers i Norge er det ikke lov å nyte alkohol i offentligheten.  Yukigassen Norway har null toleranse på dette og oppfordrer både spillere og publikum å følge Norske lover.  Det vil være vakter og politi i området som vil bortvise overstadige berusede personer.  Lag kan bli diskvalifisert dersom laget eller enkeltpersoner på laget er overstadig beruset

Hvor kaster man snøball?
Det er kun lov til å kaste snøballer på oppmerkede områder.  Yukigassen Norway tar ikke ansvar for eventuelle skader.

Må man kjøpe billett?
Det er gratis å komme inn på arenaområdet.
For inngang til arrangementene på Vardø Hotell (VM i Yukidans fredag og Yukinatt lørdag) vil det benyttes armbånd som billett.  For tilgang til disse arrangementene kreves det gyldig armbånd.
Armbånd skal være festet på armen under hele arrangementet. Tapte armbånd erstattes ikke.

Kan man betale med kort i arenaområdet?
Det er mulig å betale med kort og kontant i serveringsteltet utenfor arenaområdet. Forhåndssalg av arrangements-armbånd kan også betales med kort på Vardø Hotell.  Under arrangementene på Vardø Hotell (VM i Yukidans og Yukinatt) kan det benyttes både kontanter og kort.

Hva er telefonnummeret til taxi?
Drosje kan bestilles pr. telefon 78987371. Drosje må møtes ved parkeringsplass utenfor Festningsområdet.  Drosjer har ikke adgang til å kjøre inn på festivalområdet.

Forhåndssalg av billetter til VM i Yukidans og Yukinatt
Yukigassen har forhåndssalg av billetter til VM i Yukidans fredag og Yukinatt lørdag.  Billetter kan fås kjøpt på Vardø Hotell.
Priser:
Fredag: kr. 300,-
Lørdag: kr. 300,-
Hvor finner man program for Yukigassen?
Program for festivalen finnes på festivalens nettsider.  Program vil også finnes på informasjonstavlene på festivalområdet og i alle lag-mapper. I tillegg henger det plakater rundt omkring og foldere er lagt ut flere steder i Vardø.

Er det toaletter i arenaområdet?
Festivalen har egne toaletter ved serveringsteltet og snøballteltet.  Det fins også toalatter inne i kafeen.